Δελτίο τύπου « Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας »

By admin_wolfpatra

Το Europe Direct Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μαζί με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα διοργάνωσαν εκδήλωση ενημέρωσης, στο πλαίσιο του 11ου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης (RGC).

Κατά την εκδήλωση στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, παρουσιάστηκε η αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα και η συνεισφορά της στη Δυτική Ελλάδα.

O Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της ύπαρξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και στις επερχόμενες εκλογές του 2024 που θα αποτελέσουν μια κορυφαία στιγμή για την Ευρωπαϊκή δημοκρατία, όπως συμβαίνει κάθε φορά όταν καλούμαστε να εκλέξουμε εκείνους που θα είναι η φωνή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την πλευρά της η Ελένη Παλαιολόγου, Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, δήλωσε ότι ο βασικός στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την απαρχή της ήταν και είναι να μειωθούν οι ανισότητες μεταξύ των περιφερειών αλλά και να υπάρξει μεγαλύτερη εδαφική, κοινωνική και οικονομική συνοχή.

Η Μαρία Βουτσινά, Επικεφαλής του Europe Direct Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναφέρθηκε στο ρόλο του Κέντρου να προωθεί τα Ευρωπαϊκά θέματα στους πολίτες, ως απόλυτα αναγκαίο, ώστε να έχουν άποψη για θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους.

Τέλος ο Φωκίων Ζαΐμης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, είπε ότι για να διατηρηθεί η ευημερία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να υπάρχει ένας συνεχής διάλογος που να βασίζεται στις εκάστοτε οικονομικές ανάγκες των πολιτών και των επιχειρήσεων.