Δελτίο Τύπου «A Dialogue for European Democracy»

By pdeadmin

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης πραγματοποίησε δράση σε συνεργασία με τα μέλη του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus ΚΑ2 Youth2EU από τη χώρα μας, την Ιταλία, την Πολωνία, την Τσεχία και την Ισπανία με τίτλο «A Dialogue for European Democracy». Η δράση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.

Σε αυτή συμμετείχε διαδικτυακά η κ. Ευαγγελία Γεωργίτση, Μanager επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, η οποία αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την αξία της συμμετοχής των νεαρών πολιτών στις δημοκρατικές διαδικασίες, απαντώντας στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

Η κ. Μαρία Βουτσινά που υπηρετεί στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης, συζήτησε με τα μέλη του προγράμματος θέματα που αναδεικνύουν την επίδραση της ευρωπαϊκής ένωσης στην καθημερινή ζωή των πολιτών, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε άσκηση προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα «περιβάλλον και κλιματική αλλαγή». Τη δράση πλαισίωσε η κ. Κυριακή Βαμβακά , υπεύθυνη ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Αχαϊκού Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τους συμμετέχοντες υποδέχτηκε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της δράσης δήλωσε: «Με χαρά υποδέχτηκα στην έδρα της περιφερειακής αρχής πολίτες από 4 διαφορετικά κράτη, οι οποίοι ήταν ευαισθητοποιημένοι για το θέμα της αντιπροσώπευσης και της συμμετοχής στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Μας ενώνουν κοινά προβλήματα και ιστορία της ηπείρου μας που κατοικούμε και κοινές σκέψεις για τον τρόπο επίλυσής τους. Σε κάθε περίπτωση το θέμα της ειρήνης, της κλιματικής αλλαγής και της συνύπαρξής μας με την προοπτική μιας καλύτερης ζωής ήταν η θεματολογία που συζητήσαμε σήμερα.» Στο τέλος, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης ευχαρίστησε για την επίσκεψη στη χώρα μας και τόνισε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παραμένει ένας ελκυστικός και φιλόξενος τόπος και πρέπει να είναι από τις πρώτες επιλογές στις σκέψεις όλων όσων θέλουν να ταξιδέψουν.