ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ EUROPE DIRECT 6/2/2024

By admin_wolfpatra

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ EUROPE DIRECT       6 /2/2024

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ EUROPE DIRECT ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ (EUROPE DIRECT)

Η Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διοργάνωσε περιφερειακή τεχνική συνάντηση για τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct με θέμα “Getting ready for the last mile towards the European elections” που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι το διήμερο 30 & 31 Ιανουαρίου 2024. Στη συνάντηση συμμετείχαν τα δίκτυα των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Βουλγαρίας, Κροατίας, Κύπρου, Ελλάδας, Μάλτας, Ιταλίας, Ρουμανίας και Σλοβενίας.

Η συνάντηση, στην οποία συμμετείχε η κ. Μαρία Βουτσινά ως εκπρόσωπος του Europe Direct της Δυτικής Ελλάδας, εστίασε σε θέματα ενημέρωσης που αφορούν τις επερχόμενες ευρωεκλογές, του Ιουνίου 2024, ενώ από την πλευρά της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα παρούσα ήταν η κ. Ευαγγελία Γεωργίτση.

Το πανευρωπαϊκό δίκτυο των Europe Direct αριθμεί 424 Κέντρα. Τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct δρουν ως κέντρα επικοινωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολιτών της σε τοπικό επίπεδο. Παρέχουν σε όλους τους πολίτες τη δυνατότητα να λαμβάνουν άμεσα πληροφορίες, συμβουλές και απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τα όργανα, τη νομοθεσία, τις πολιτικές και τα προγράμματα της Ε.Ε.