Δελτίο Τύπου Europe Direct

By admin_wolfpatra

Εκδήλωση για τον εορτασμό της «Ημέρας της Ευρώπης»

Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, τo Europe Direct της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την καθηγήτρια του τμήματος Επιστημών Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χαρά Πίτσου διοργάνωσαν Workshop με θέμα «Οικοδομώντας
τον Ευρωπαίο Φίλο μας και Πολίτη / Building our European co- Friend and Citizen».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου 2023 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Σκοπός της εκπαιδευτικής δραστηριότητας ήταν οι συμμετέχοντες/ουσες να:

 διαμορφώσουν τον/την European co- Friend/Citizen

 αναγνωρίσουν πιθανά στερεότυπα που έχουν για κάποιες ευρωπαϊκές Χώρες

 αντιληφθούν την σύνδεση ανάμεσα στις Θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις Ήπιες Δεξιότητες/Ζωής που διακρίνουν τα άτομα.
Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης . Ο κ. Ζαΐμης αναφέρθηκε στην δομή και την λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρότεινε στους μαθητές να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, να σχηματίσουν προσωπική άποψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και να συμμετέχουν στην διαμόρφωση του μέλλοντος της Ευρώπης. Στο workshop συμμετείχαν μαθητές και καθηγητές από το 16ο Γυμνάσιο Πατρών καθώς και από το Λύκειο Ριόλου.
Την εκδήλωση συντόνισε η εκπρόσωπος του Europe Direct Χριστίνα Αναστοπούλου χαιρετίζοντας την έναρξη του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων 2023.