Εορτασμός της ημέρας της Ευρώπης 2023 – Έναρξη του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων

By admin_wolfpatra

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα οργανώνει εκδήλωση στην Αθήνα στις 9 Μαΐου (13.00-18.00), στο Ωδείο Αθηνών, με τίτλο  «Ημέρα της Ευρώπης 2023 — Εορτασμός του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων».

Η εκδήλωση θα επικεντρωθεί στις δεξιότητες που χρειάζονται σε διάφορους τομείς της οικονομίας και ειδικότερα σε αυτές που είναι σημαντικές στο πλαίσιο της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ Μαργαρίτης Σχοινάς ο οποίος θα συμμετάσχει σε ζωντανή σύνδεση και στο φεστιβάλ δεξιοτήτων που οργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες με συνδέσεις σε εκδηλώσεις για τις δεξιότητες σε όλη την Ευρώπη.

Στόχος είναι να έχουμε ένα ζωντανό διάλογο για τις δεξιότητες με νέους από Επαγγελματικά και Γενικά Λύκεια, Ιδρύματα επαγγελματικής κατάρτισης, Πανεπιστήμια και νεοφυείς επιχειρήσεις. Θα ακολουθήσουν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών  και εθνικών φορέων που δραστηριοποιούνται στους τομείς των δεξιοτήτων. Καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχουν περίπτερα με ενημερωτικό υλικό από τις Πρεσβείες των κρατών-μελών της ΕΕ και των χωρών ΕΟΧ, από Ευρωπαϊκούς φορείς και δίκτυα καθώς επίσης και από δημόσιους φορείς.

  Ιστοσελίδα εκδήλωσης για 9η Μαϊου

  Tweet post

  Facebook post

  Instagram post