Διαδικτυακή εκδήλωση «Στον απόηχο της ομιλίας της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση της Ευρώπης»

By admin_wolfpatra

Όπως κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο, για 3η συνεχόμενη χρονιά, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen θα εκφωνήσει ομιλία για την κατάσταση της Ένωσης ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην ομιλία αυτή θα προβεί σε απολογισμό των μέχρι εκείνη τη στιγμή επιτευγμάτων και θα παρουσιάσει το όραμά της για το μέλλον.

Η ανταπόκριση της ΕΕ στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, η κλιματική αλλαγή, τα μέτρα της ΕΕ για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου κόστους ζωής, η ενεργειακή κρίση και το κράτος δικαίου είναι ορισμένα από τα κρίσιμα ζητήματα που διαχειρίζεται η ΕΕ.Οι προτεραιότητες που παρουσίασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά την περσινή συζήτηση για την Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης  παραμένουν επίκαιρες – η ΕΕ συνεχίζει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού και για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό.

Η ομιλία που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου στις 10.00 π.μ. ώρα Ελλάδας, γίνεται σε μία κρίσιμη περίοδο, δεδομένου του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ΕΕ στον ενεργειακό τομέα. Εκτός από τα συγκεκριμένα θέματα, η πρόεδρος της Επιτροπής αναμένεται επίσης να αναφερθεί στις πολιτικές της Ευρώπης για το περιβάλλον, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την πορεία της ΕΕ μετά την πανδημία.

Κάντε την εγγραφή σας ΕΔΩ

Παρακάτω θα βρείτε την πρόσκληση και το πρόγραμμα της εκδήλωσης: