Εκδήλωση του Europe Direct για την Ημέρα της Ευρώπης ’24

By pdeadmin

Το Europe Direct της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας διοργάνωσε, με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, εκδήλωση-γιορτή ανοικτή προς το κοινό, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 στην Πάτρα και συγκεκριμένα στον χώρο του Bianco Social Pleasure.

Την εκδήλωση συντόνισαν η Μαρία Βουτσινά, επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Ελλάδας και η Σάντυ Βαμβακά, επικεφαλής του Αχαϊκού Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η επαφή μεταξύ ατόμων διαφορετικών ηλικιών και εμπειριών, ώστε μέσω ανταλλαγής απόψεων να τονιστεί η σημασία της Ημέρας της Ευρώπης. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας & Καινοτομίας Π.Δ.Ε. & μέλος δικτύου BELC, Τάκης Παπαδόπουλος καθώς και η Αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας & μέλος δικτύου BELC, Νάντια Ασκούνη. Ακολούθως, ο Διονύσιος Καρβέλης, στέλεχος της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Δ.Ε, προέβη σε
σύντομη ιστορική αναδρομή με θέμα «74 χρόνια από τη Διακήρυξη Σουμάν».

Επακολούθησε συζήτηση αφιερωμένη στην ευρωπαϊκή δημοκρατία και ακούστηκαν αξιοσημείωτες απόψεις, που προκάλεσαν το ενδιαφέρον του κόσμου. Τέλος μεταξύ των νεαρών συμμετεχόντων κληρώθηκε ένα ταξίδι στην Αυστρία στο πλαίσιο εκπόνησης ευρωπαϊκού προγράμματος ΚΑ2 Erasmus.