H E. Επιτροπή ενέκρινε τα στρατηγικά σχέδια Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της Γερμανίας, της Ελλάδας και της Λιθουανίας

By admin_wolfpatra

H E. Επιτροπή ενέκρινε τα στρατηγικά σχέδια👩🏻‍🌾👨🏻‍🌾🧑🏻‍🌾 Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της Γερμανίας, της Ελλάδας και της Λιθουανίας, ύψους 30,5 δισ. ευρώ, 13,4 δισ. ευρώ και 3,9 δισ. ευρώ αντίστοιχα, δηλαδή συνολικού ύψους 47,8 δισ. ευρώ σε κονδύλια της ΕΕ. Από τα κονδύλια για τις τρεις αυτές χώρες, πάνω από 14 δισ. ευρώ θα διατεθούν για περιβαλλοντικούς και κλιματικούς στόχους και οικολογικά προγράμματα και 1,6 δισ. ευρώ για τους νέους γεωργούς.

Το σχέδιο της Ελλάδας θα βελτιώσει τη βιωσιμότητα των μικρών και μεσαίων εκμεταλλεύσεων, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής γεωργίας. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της παροχής βοήθειας στοχευμένης εισοδηματικής στήριξης και πρόσθετης αναδιανεμητικής ενίσχυσης. Το ελληνικό σχέδιο αποσκοπεί επίσης στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της γεωργίας και στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των φυσικών πόρων.

Η νέα Κοινή Γεωργική Πολιτική (ΚΓΠ), η οποία θα ξεκινήσει να ισχύει την 1η Ιανουαρίου 2023, είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να διαμορφώσει τη μετάβαση σε έναν 🌱🌱βιώσιμο, ανθεκτικό και σύγχρονο ευρωπαϊκό γεωργικό τομέα. Η ΚΓΠ θα λάβει χρηματοδότηση ύψους 270 δισ. ευρώ για την περίοδο 2023-2027

Μάθε Περισσότερα