ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ SOTEU 2023

By wolfpatra_ryuyif4r

Κάθε χρόνο, τον Σεπτέμβριο, ο πρόεδρος ή η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκφωνεί την ομιλία για την κατάσταση της Ένωσης (SOTEU) ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην ομιλία αυτή προβαίνει σε αποτίμηση των επιτευγμάτων του προηγούμενου έτους, αναφέρεται στις κοινές προκλήσεις και παρουσιάζει τις προτεραιότητες για το επόμενο έτος, για την Ευρώπη και πέραν αυτής.
Στην ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης το 2023, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. φον ντερ Λάιεν θα σκιαγραφήσει τις κυριότερες προτεραιότητες και τις εμβληματικές πρωτοβουλίες για το επόμενο έτος, με βάση τις επιτυχίες και τα επιτεύγματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τα προηγούμενα χρόνια.
Η ομιλία αυτή θα είναι η τελευταία στο πλαίσιο της τρέχουσας νομοθετικής εντολής, πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2024. Η πρόεδρος κ. φον ντερ Λάιεν θα εκφωνήσει την ομιλία της στις 13 Σεπτεμβρίου 2023.
Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, οι Ευρωπαίοι αντιμετώπισαν μια ενεργειακή κρίση, υποδέχθηκαν στα σπίτια τους εκατομμύρια Ουκρανούς πρόσφυγες, στον μεγαλύτερο εκτοπισμό ανθρώπων μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και τόνωσαν την οικονομία με πρωτοφανείς ευρωπαϊκές επενδύσεις.
Η ΕΕ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ξανά, στη διάρκεια ενός ακόμη έτους πρωτοφανών προκλήσεων:
• στηρίζοντας την Ουκρανία και λαμβάνοντας σημαντικά μέτρα για να καταστεί η Ρωσία υπόλογη
• τονώνοντας τις επενδύσεις εντός και εκτός ΕΕ
• κερδίζοντας τον ενεργειακό πόλεμο που εξαπέλυσε η Ρωσία κατά της Ευρώπης
• μετασχηματίζοντας την οικονομία μας, με την επιτάχυνση της πράσινης και της ψηφιακής μετάβασης
• προστατεύοντας τις βασικές αξίες της ΕΕ, δηλ. την ισότητα, τη συμπεριληπτικότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.
µ
Μια επισκόπηση των επιτευγμάτων, όπου παρουσιάζονται συνοπτικά οι κυριότερες δράσεις που ανέλαβε η Επιτροπή κατά το προηγούμενο έτος για την υλοποίηση των προτεραιοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα δημοσιευθεί πριν από την ομιλία της προέδρου.

Διανομή μέσω EbS (δορυφόρος και κώδικας ενσωμάτωσης)

Η ομιλία του 2023 για την κατάσταση της Ένωσης θα μεταδοθεί χωρίς κρυπτογράφηση και δωρεάν στην υπηρεσία οπτικοακουστικών μέσων της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Europe by Satellite».

Η υπηρεσία EbS διατίθεται μέσω δορυφόρου, μέσω διαδικτυακής μετάδοσης στην πύλη οπτικοακουστικών μέσων της Επιτροπής (https://audiovisual.ec.europa.eu/en/) ή μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Παρακάτω θα βρείτε τις τεχνικές λεπτομέρειες για κάθε τρόπο μετάδοσης.

 1. Δορυφορική λήψη

Για μετάδοση σε τηλεοπτικό κανάλι, χρησιμοποιήστε δορυφορικό δέκτη για να λάβετε τα κανάλια EbS και EbS+ από τον δορυφόρο Eutelsat 9B με τις ακόλουθες παραμέτρους:

Δορυφόρος: Eutelsat 9B – 9°E
Αναμεταδότης: E10
Συχνότητα κατερχόμενης ζεύξης: 11900 MHz
Πόλωση: Οριζόντια
Πρότυπο: DVB-S2
Διαμόρφωση: 8PSK
Ρυθμός συμβόλων: 27.500
FEC: 2/3

Και τα δύο τηλεοπτικά προγράμματα περιέχουν τον πρωτότυπο ήχο και διερμηνείες και στις 24 επίσημες γλώσσες των κρατών μελών της ΕΕ.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δορυφορική μετάδοση μέσω EbS διατίθενται στον παρακάτω ιστότοπο:
https://audiovisual.ec.europa.eu/en/aboutebs

Η ομιλία για την κατάσταση της Ένωσης θα μεταδοθεί και στα δύο κανάλια EbS και EbS+:

 • Το EBS+ θα μεταδίδει το αρχικό σήμα βίντεο
 • Το EBS θα μεταδίδει μια «εμπλουτισμένη» έκδοση (η οποία θα ενσωματώνει μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δηλώσεις και συνοδευτικές εικόνες και βίντεο)

Προσφέρουμε επίσης τη μετάδοση στην EBU και στην ENEX.
Εάν είστε μέλος αυτών των οργανισμών, ρωτήστε τους πώς μπορείτε να λάβετε τη ζωντανή μετάδοση μέσω αυτών.
Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε από τα δύο τηλεοπτικά προγράμματα EbS και EbS+ για την ίδια δορυφορική μετάδοση ώστε να λάβουν, να αποκωδικοποιήσουν και να αναμεταδώσουν οποιαδήποτε από τα διαθέσιμα ίχνη ήχου (audio tracks). Επισημαίνεται ότι τα εν λόγω ίχνη ήχου δεν διατίθενται ως μεμονωμένες ακουστικές υπηρεσίες.

 1. Διαδικτυακή μετάδοση

Για να μεταδώσετε την SOTEU σε ιστοσελίδα, μπορείτε να ενσωματώσετε απευθείας το πρόγραμμα αναπαραγωγής σε ζωντανή μετάδοση EbS ή EbS+ χρησιμοποιώντας τους ακόλουθους κώδικες ενσωμάτωσης:
Κανάλι EbS+( https://audiovisual.ec.europa.eu/en/ebs/live/2 ):
Κανονική έκδοση (αρχική εικόνα) https://audiovisual.ec.europa.eu/_embed/index.html?&lg=INT&channel=2

Κανάλι EbS( https://audiovisual.ec.europa.eu/en/ebs/live/1 ):
Εμπλουτισμένη έκδοση (με γραφικά και εικόνες) #SOTEU Live Feed https://audiovisual.ec.europa.eu/_embed/index.html?&lg=INT&channel=1

Προεπιλεγμένη γλώσσα είναι η πρωτότυπη, αλλά μπορείτε να επιλέξετε άλλη γλώσσα.
Για να ρυθμίσετε τις παραμέτρους του προγράμματος αναπαραγωγής, πηγαίνετε στην ιστοσελίδα μας με τα προγράμματα αναπαραγωγής σε ζωντανή μετάδοση (live players) και αντιγράψτε τον κώδικα με τις επιλογές της προτίμησής σας, όπως εξηγείται παρακάτω:
Κάντε κλικ στο επάνω δεξιό μέρος του προγράμματος αναπαραγωγής στο κουμπί «Ενσωμάτωση» (<>):
Μπορείτε να επιλέξετε το μέγεθος του προγράμματος αναπαραγωγής, καθώς και τη γλώσσα, εάν διατίθεται διερμηνεία.
Στη συνέχεια μπορείτε να αντιγράψετε τον κώδικα i-frame και να τον επικολλήσετε στον ιστότοπό σας.

Επιλέξτε γλώσσα και μέγεθος και κάντε κλικ στο κουμπί «Copy code» («Αντιγραφή κώδικα»).

Ο κώδικας ενσωμάτωσης είναι μόνιμος (θα δείχνει πάντα την τρέχουσα εκπομπή) και, ως εκ τούτου, μπορεί ήδη να προγραμματιστεί εκ των προτέρων στη σελίδα στόχο (και να ενεργοποιηθεί όταν αρχίσει η SOTEU).
Το πρόγραμμα της ημέρας, και για τα δύο κανάλια, διατίθεται στην ακόλουθη διαδικτυακή διεύθυνση:
https://audiovisual.ec.europa.eu/en/ebs/both/20230913
Έχετε υπόψη ότι το ακριβές πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει τις ημέρες πριν από τη SOTEU. Ως εκ τούτου, φροντίστε να ελέγξετε το πρόγραμμα του EbS την ημέρα της ομιλίας.

 1. Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η SOTEU θα μεταδοθεί επίσης ζωντανά την Τετάρτη 13/09/2023 στις σελίδες της Επιτροπής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης —Facebook, Twitter, LinkedIn, Youtube και Telegram— καθώς και στις σελίδες της προέδρου κ. φον ντερ Λάιεν στο Twitter, το Instagram και το LinkedIn.

Χάσταγκ: #SOTEU

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της SOTEU.

 1. Επικοινωνία

Περισσότερες πληροφορίες για το EbS+ και το EbS διατίθενται στον ιστότοπό μας: https://audiovisual.ec.europa.eu/en/aboutebs

 • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της ομιλίας ή το χρονοδιάγραμμα της μετάδοσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο ειδήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη διεύθυνση e-mail newsdesk@ec.europa.eu ή στο τηλέφωνο +32 (2) 296 41 06.
  Για τεχνικά ζητήματα όσον αφορά τη δορυφορική μετάδοση ή τον πρόγραμμα διαδικτυακής αναπαραγωγής, μπορείτε να απευθυνθείτε στη διεύθυνση e-mail
  COMM-E-team@ec.europa.eu.