Εκδήλωση με θέμα: «Ενεργοί Πολίτες και Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Δελτία Τύπου Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα 18-06-2013

Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διοργανώνουν εκδήλωση την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013 και ώρα 12.00 στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συζητηθεί ο ρόλος του Ενεργού πολίτη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα παρουσιαστεί σχετικό πρόγραμμα εθελοντισμού που εφαρμόζεται στον Δήμο Αθηναίων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, χαιρετισμό θα απευθύνουν τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μαριέττα Γιαννάκου, Νίκος Χρυσόγελος, Θόδωρος Σκυλακάκης και Κρίτων Αρσένης, καθώς και οι Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και Άρης Περουλάκης, Υπεύθυνος Επικοινωνίας, Εταιρικών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Δικτύων της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Στο πρόγραμμα εθελοντικής δράσης που λειτουργεί στο Γραφείο Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Αθηναίων θα αναφερθούν ο Βασίλης Σωτηρόπουλος, Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, καθώς και δύο συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις από τους Αγγελική Αντωνοπούλου, Δημοτική Σύμβουλο και Υπεύθυνη εθελοντισμού του Δήμου Αθηναίων, Γιώργο Αμυρά, Δημοτικό Σύμβουλο και Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Επιμένουμε Αθήνα”, Ελένη Χαλβατζά, Διευθύντρια Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας του Δήμου Αθηναίων, Αμαλία Ζέπου, Υπεύθυνη Δικτύωσης με Ομάδες Πολιτών του Γραφείο Δημάρχου Αθηναίων και Μυρτώ Παπαγεωργίου, εκπρόσωπο της “Life in a City full of Errors”.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό και θα μεταδοθεί μέσω Livestreaming στο Κανάλι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα: www.ustream.tv/channel/europarlgr.

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΤΣΟΥΤΣΟΠΛΙΔΗΣ Κωνσταντίνος          (+30) 210 32 71 011  (Αθήνα)
Εκπρόσωπος Τύπου Γραφείου                  (+30) 6973 699 886  (κινητό)
Ενημέρωσης του ΕΚ στην Ελλάδα           (+33) 3 881 73822    (Στρασβούργο)
e-mail : constantinos.tsoutsoplides@europarl.europa.eu

ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Λεωνίδας              (+30) 210 32 71 011 (Αθήνα)
Επικεφαλής Γραφείου Ενημέρωσης         (+30) 6943 100 303  (κινητό)
του ΕΚ στην Ελλάδα                                  (+33) 3 881 74356    (Στρασβούργο)
e-mail : leonidas.antonakopoulos@europarl.europa.eu

Δείτε εδώ την διαδικτυακή Τηλεόραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:
www.europarltv.europa.eu/
Επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Γραφείου μας:  www.europarl.gr/

Με την Συνθήκη της Λισαβόνας, σε ισχύ από τη 1η Δεκεμβρίου 2009, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέκτησε νέες σημαντικές νομοθετικές εξουσίες. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συναποφασίζει πλέον με το Συμβούλιο των Υπουργών στο σύνολο, σχεδόν, της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών στους τομείς της γεωργίας, της μετανάστευσης, της ενέργειας καθώς και στην κατάρτιση του προϋπολογισμού της Ε.Ε.. Ως το μόνο θεσμικό όργανο το οποίο εκλέγεται απευθείας από τους πολίτες της Ένωσης, το Ε.Κ. διασφαλίζει ότι η Ε.Ε. λογοδοτεί στους πολίτες της, με την ενίσχυση της συμμετοχής των Ευρωβουλευτών σε σημαντικές αποφάσεις όπως η κάλυψη αξιωμάτων σε κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

@EP_Hellas@EP_Hellas        EP_Hellas www.facebook.com/GrafeioEurwpaikouKoinovoulioustinElladaPage