Εκδήλωση για τον εορτασμό της 9ης Μαΐου - Ημέρα της Ευρώπης"

Εκδηλώσεις Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα 02-05-2013

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα θα παρουσιάσουν την ενημερωτική εκστρατεία με θέμα "Ευρωψέματα - Ας πούμε την αλήθεια", στο πλαίσιο εκδήλωσης με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης την Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013 και ώρα 11:00 - 13:30.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και απευθύνεται προς τον Τύπο και τα ΜΜΕ, τους εκπροσώπους νεανικών μέσων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης και κάθε ενδιαφερόμενο φορέα και πολίτη.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, καθώς και η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη, Πρέσβης Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτών 2013 για την Ελλάδα. Θα συμμετάσχουν, επίσης, ως ομιλητές Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν 6 τηλεοπτικά βίντεο με θέμα: "Ευρωψέματα - Ας πούμε την αλήθεια", τα οποία απαντούν σε διάφορα αρνητικά στερεότυπα σχετικά με τις πολιτικές της ΕΕ και αποτελούν προϊόν συνεργασίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Υπουργείου Εξωτερικών και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί επίσης η Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του 2013 για την Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια και θα ανακοινωθεί και εγκαινιαστεί ο νέος Ευρωπαϊκός Χώρος υποδοχής και εργασίας δημοσιογράφων και νέων (Europe House) στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ οι Οργανώσεις Νέων "Youth 4 Europe" θα παρουσιάσουν προτάσεις για την αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Χώρου. Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί ευρωπαϊκή πρωτοβουλία κοινωνικής δικτύωσης από την ΜΚΟ Cafe Babel, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, το οποίο υποστηρίζει τις εκδηλώσεις για την 9η Μαΐου.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό και θα μεταδοθεί μέσω Livestreaming στο Κανάλι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα: www.ustream.tv/channel/europarlgr.

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε και να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση.

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΤΣΟΥΤΣΟΠΛΙΔΗΣ Κωνσταντίνος          (+30) 210 32 71 011  (Αθήνα)
Εκπρόσωπος Τύπου Γραφείου                  (+30) 6973 699 886  (κινητό)
Ενημέρωσης του ΕΚ στην Ελλάδα           (+33) 3 881 73822    (Στρασβούργο)
e-mail : constantinos.tsoutsoplides@europarl.europa.eu

ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Λεωνίδας              (+30) 210 32 71 011 (Αθήνα)
Επικεφαλής Γραφείου Ενημέρωσης         (+30) 6943 100 303  (κινητό)
του ΕΚ στην Ελλάδα                                  (+33) 3 881 74356    (Στρασβούργο)
e-mail : leonidas.antonakopoulos@europarl.europa.eu

Δείτε εδώ την διαδικτυακή Τηλεόραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:
www.europarltv.europa.eu/
Επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Γραφείου μας:  www.europarl.gr/

Με την Συνθήκη της Λισαβόνας, σε ισχύ από τη 1η Δεκεμβρίου 2009, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέκτησε νέες σημαντικές νομοθετικές εξουσίες. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συναποφασίζει πλέον με το Συμβούλιο των Υπουργών στο σύνολο, σχεδόν, της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών στους τομείς της γεωργίας, της μετανάστευσης, της ενέργειας καθώς και στην κατάρτιση του προϋπολογισμού της Ε.Ε.. Ως το μόνο θεσμικό όργανο το οποίο εκλέγεται απευθείας από τους πολίτες της Ένωσης, το Ε.Κ. διασφαλίζει ότι η Ε.Ε. λογοδοτεί στους πολίτες της, με την ενίσχυση της συμμετοχής των Ευρωβουλευτών σε σημαντικές αποφάσεις όπως η κάλυψη αξιωμάτων σε κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

@EP_Hellas@EP_Hellas        EP_Hellas www.facebook.com/GrafeioEurwpaikouKoinovoulioustinElladaPage

96
96