Επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου κ. Michel BARNIER (27-28/11/2013)

Δελτία Τύπου Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα 27-11-2013

Ο Επίτροπος κ. Michel Barnier, αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες, πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα, στις 27 και 28 Νοεμβρίου 2013. Το πρόγραμμα του Επιτρόπου θα περιλαμβάνει τα εξής:

Tην Τετάρτη 27/11, o κ. Barnier θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά (ώρα 17.00, Μέγαρο Μαξίμου).

Την Πέμπτη 28/11, ο Επίτροπος θα συναντηθεί με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστή Χατζηδάκη (ώρα 09.15, στο Υπουργείο), με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα (ώρα 10.30, στο Υπουργείο) και με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιώργο Προβόπουλο (ώρα 14.00, στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος).

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι Επίτροποι Michel Barnier και Μαρία Δαμανάκη θα συμμετάσχουν από κοινού σε συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα "Η Επιχειρηματικότητα στην ΕΕ και οι σχετικές προκλήσεις που οφείλει να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή" που οργανώνεται από την Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου και των τραπεζών. Το συντονισμό της συζήτησης θα έχει ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, κ. Πάνος Καρβούνης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Barnier θα δώσει Συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα (βλ. συνημμένη πρόσκληση).

Ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης δήλωσε για την επίσκεψη του Επιτρόπου: «Το χαρτοφυλάκιο του κ. Barnier είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελλάδα καθώς περιλαμβάνει την εσωτερική αγορά, τις υπηρεσίες, της δημόσιες προμήθειες και τα πνευματικά δικαιώματα αλλά και τις μεταρρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Μέσω δράσεων στους τομείς αρμοδιότητας του κ. Barnier, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποκαθιστά σταδιακά την εμπιστοσύνη των πολιτών στην ενιαία αγορά, ώστε αυτή να αποδώσει τα μέγιστα για του πολίτες αλλά και για τις επιχειρήσεις. Παράλληλα, η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ αποτελεσματικές και ασφαλείς χρηματοπιστωτικές αγορές για να επανέλθει η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Ο Επίτροπος Barnier θα βρεθεί στην Ελλάδα για να έχει συνομιλίες σχετικά με όλα αυτά τα θέματα ενώ θα συζητηθούν επίσης τρόποι με τους οποίους μπορεί να αξιοποιηθεί η Ελληνική Προεδρία για την προώθηση σημαντικών Ευρωπαϊκών πολιτικών στους αντίστοιχους τομείς. Χαίρομαι δε ιδιαίτερα, γιατί στην συζήτηση για θέματα επιχειρηματικότητας θα συμμετάσχει και η Ελληνίδα Επίτροπος κυρία Μαρία Δαμανάκη».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Επίτροπο Michel Barnier μπορείτε να αναζητήσετε από την ηλεκτρονική διεύθυνση ec.europa.eu/commission_2010-2014/barnier

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

σας προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου

του Επιτρόπου κ. Michel BARNIER, αρμόδιου για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες

την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 16.00,
στα γραφεία της (Βασ. Σοφίας 2, Αίθουσα "Γ. Σιώτη")

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία γαλλικά/ελληνικά/γαλλικά

Παράκληση να δηλώσετε απαραίτητα τη συμμετοχή σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Denise.Couyoufa@ec.europa.eu ή στο τηλέφωνο 210/7272105 (κυρία Ντ. Κουγιούφα)