Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη

Εκδηλώσεις Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα 19-09-2013

«Αναπτυξιακές Πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Περιφερειακή Ανάπτυξη και Απασχόληση. Οι δυνατότητες για την Ανατολική Μακεδονία - Θράκη»
Οι δυνατότητες για την Ανατολική Μακεδονία - Θράκη

Κομοτηνή, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013
Δράμα, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και με την υποστήριξη των Δήμων Κομοτηνής και Δράμας, διοργανώνουν Περιφερειακό Συνέδριο στην Κομοτηνή και στη Δράμα στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2013 αντίστοιχα, με θέμα " Αναπτυξιακές Πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Περιφερειακή Ανάπτυξη και Απασχόληση. Οι δυνατότητες για την Ανατολική Μακεδονία - Θράκη".

Το συνέδριο απευθύνεται στους πολίτες, τις Αρχές και τους φορείς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης καθώς και στους δημοσιογράφους, και εγγράφεται στο πλαίσιο της θεσμικής ενημερωτικής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενόψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών του Μαΐου του 2014.

Θα συμμετάσχουν ως ομιλητές ευρωβουλευτές, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπρόσωποι των φορέων της Κομοτηνής και της Δράμας καθώς και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:30-14:30 θα διεξαχθεί στην Κομοτηνή στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (Δημοκρατίας 1) ενημερωτικό σεμινάριο για τους δημοσιογράφους του Τοπικού και Περιφερειακού Τύπου και των ΜΜΕ με θέμα: "Γράφοντας για την Ευρώπη: Θέματα και Εργαλεία". Την ίδια ημέρα και ώρα 17:30 - 20:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο πλαίσιο του Διευρυμένου Περιφερειακού Συνεδρίου με θέμα "Αναπτυξιακές Πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Περιφερειακή Ανάπτυξη και Απασχόληση. Οι δυνατότητες για την Ανατολική Μακεδονία - Θράκη" με κεντρικούς ομιλητές τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νίκο Χρυσόγελο και Θοδωρή Σκυλακάκη. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης - Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., Παύλος Δαμιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδης.

Το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00-14:00 θα πραγματοποιηθεί στη Δράμα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας (1ης Ιουλίου 2 & Βερμίου γωνία) συνάντηση και συζήτηση με το Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Θοδωρή Σκυλακάκη και στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των φορέων, των περιφερειακών και τοπικών Αρχών, των επιμελητηρίων, των επιχειρήσεων, των ενώσεων πολιτών και των ΜΜΕ. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Δήμαρχος Δράμας, Κυριάκος Χαρακίδης και θα είναι ανοικτή στο κοινό.

Στις 17:00 η ώρα, στο κινηματοθέατρο Ολυμπία (Ελευθερίου Βενιζέλου 117) θα πραγματοποιηθεί προβολή της νικητήριας ταινίας του Βραβείου Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου LUX 2012, το οποίο απονέμει από το 2007 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, "Io Sono Li (Shun Li and the Poet)" και στις 20:00 η ώρα στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας θα λάβει χώρα η τελετή λήξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΤΣΟΥΤΣΟΠΛΙΔΗΣ Κωνσταντίνος          (+30) 210 32 71 011  (Αθήνα)
Εκπρόσωπος Τύπου Γραφείου                  (+30) 6973 699 886  (κινητό)
Ενημέρωσης του ΕΚ στην Ελλάδα           (+33) 3 881 73822    (Στρασβούργο)
e-mail : constantinos.tsoutsoplides@europarl.europa.eu

ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Λεωνίδας              (+30) 210 32 71 011 (Αθήνα)
Επικεφαλής Γραφείου Ενημέρωσης         (+30) 6943 100 303  (κινητό)
του ΕΚ στην Ελλάδα                                  (+33) 3 881 74356    (Στρασβούργο)
e-mail : leonidas.antonakopoulos@europarl.europa.eu

Δείτε εδώ την διαδικτυακή Τηλεόραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:
www.europarltv.europa.eu/
Επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Γραφείου μας:  www.europarl.gr/

Με την Συνθήκη της Λισαβόνας, σε ισχύ από τη 1η Δεκεμβρίου 2009, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέκτησε νέες σημαντικές νομοθετικές εξουσίες. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συναποφασίζει πλέον με το Συμβούλιο των Υπουργών στο σύνολο, σχεδόν, της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών στους τομείς της γεωργίας, της μετανάστευσης, της ενέργειας καθώς και στην κατάρτιση του προϋπολογισμού της Ε.Ε.. Ως το μόνο θεσμικό όργανο το οποίο εκλέγεται απευθείας από τους πολίτες της Ένωσης, το Ε.Κ. διασφαλίζει ότι η Ε.Ε. λογοδοτεί στους πολίτες της, με την ενίσχυση της συμμετοχής των Ευρωβουλευτών σε σημαντικές αποφάσεις όπως η κάλυψη αξιωμάτων σε κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

@EP_Hellas@EP_Hellas        EP_Hellas www.facebook.com/GrafeioEurwpaikouKoinovoulioustinElladaPage