Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο στη Ρόδο με θέμα «Γράφοντας για την Ευρώπη: Θέματα και Εργαλεία»

Εκδηλώσεις Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα 05-09-2013

Ρόδος (Rodos Palace), 13 - 14 Σεπτεμβρίου 2013

Συνέδριο με θέμα "Γράφοντας για την Ευρώπη: Θέματα και Εργαλεία" συνδιοργανώνουν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, στην Ρόδο (Ξενοδοχείο Rodos Palace) την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013 (16:30) και το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 (10:00).

Το συνέδριο απευθύνεται στους δημοσιογράφους, τις αρχές και τους φορείς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και εγγράφεται στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας των πολιτών ενόψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών του Μαΐου του 2014.

Τη δράση υποστηρίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων.

Θα συμμετάσχουν ως ομιλητές ευρωβουλευτές, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και εκπρόσωποι των φορέων της Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου θα καλυφθούν θέματα όπως η οικονομική ανασυγκρότηση, η περιφερειακή ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης, η πρόοδος στο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, ενώ το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου οι δημοσιογράφοι θα ενημερωθούν για τα μέσα και εργαλεία που θέτουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποβοήθηση του έργου της όσο αφορά την κάλυψη των Ευρωπαϊκών Θεμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΤΣΟΥΤΣΟΠΛΙΔΗΣ Κωνσταντίνος          (+30) 210 32 71 011  (Αθήνα)
Εκπρόσωπος Τύπου Γραφείου                  (+30) 6973 699 886  (κινητό)
Ενημέρωσης του ΕΚ στην Ελλάδα           (+33) 3 881 73822    (Στρασβούργο)
e-mail : constantinos.tsoutsoplides@europarl.europa.eu

ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Λεωνίδας              (+30) 210 32 71 011 (Αθήνα)
Επικεφαλής Γραφείου Ενημέρωσης         (+30) 6943 100 303  (κινητό)
του ΕΚ στην Ελλάδα                                  (+33) 3 881 74356    (Στρασβούργο)
e-mail : leonidas.antonakopoulos@europarl.europa.eu

Δείτε εδώ την διαδικτυακή Τηλεόραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:
www.europarltv.europa.eu/
Επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Γραφείου μας:  www.europarl.gr/

Με την Συνθήκη της Λισαβόνας, σε ισχύ από τη 1η Δεκεμβρίου 2009, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέκτησε νέες σημαντικές νομοθετικές εξουσίες. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συναποφασίζει πλέον με το Συμβούλιο των Υπουργών στο σύνολο, σχεδόν, της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών στους τομείς της γεωργίας, της μετανάστευσης, της ενέργειας καθώς και στην κατάρτιση του προϋπολογισμού της Ε.Ε.. Ως το μόνο θεσμικό όργανο το οποίο εκλέγεται απευθείας από τους πολίτες της Ένωσης, το Ε.Κ. διασφαλίζει ότι η Ε.Ε. λογοδοτεί στους πολίτες της, με την ενίσχυση της συμμετοχής των Ευρωβουλευτών σε σημαντικές αποφάσεις όπως η κάλυψη αξιωμάτων σε κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

@EP_Hellas@EP_Hellas        EP_Hellas www.facebook.com/GrafeioEurwpaikouKoinovoulioustinElladaPage