Εκδήλωση για την απονομή μεταλλίου στην οργάνωση YouthNet Hellas, εθνικό νικητή του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη 2013

Εκδηλώσεις Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα 02-07-2013

Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013 και ώρα 15.00
Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, (Αμαλίας 8, Σύνταγμα)

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διοργανώνουν εκδήλωση για την απονομή μεταλλίου στην οργάνωση YouthNet Hellas, που μαζί με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Κρήτης, αποτελούν τους φετινούς νικητές του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη.

Το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη αποτελεί επιβράβευση για εξαιρετικά επιτεύγματα και δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων που έχουν επιδείξει εξαιρετική προσήλωση στην προαγωγή μίας καλύτερης αμοιβαίας κατανόησης και στενότερης ολοκλήρωσης μεταξύ των πολιτών των κρατών μελών. Περιλαμβάνονται επίσης δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών που εμπλέκονται σε μακροπρόθεσμη, διασυνοριακή, διεθνική και πολιτιστική συνεργασία.

H οργάνωση νέων Youthnet Hellas είναι Μη Κυβερνητικός, Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που επιζητεί την ενεργό συμμετοχή των νέων σε τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο μέσω ποικίλων δράσεων και παρεμβάσεων.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η Άννυ Ποδηματά, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής του Βραβείου, καθώς και ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ομάδα της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατικών για την Ευρώπη) και εισηγητής της υποψηφιότητας της Youthnet Hellas.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό και θα μεταδοθεί μέσω Livestreaming στο Κανάλι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα: www.ustream.tv/channel/europarlgr.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Καραδήμα Μαρία Ελένη, τηλέφωνο 210 32 71 011, email: maria.karadima@europarl.europa.eu

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΤΣΟΥΤΣΟΠΛΙΔΗΣ Κωνσταντίνος          (+30) 210 32 71 011  (Αθήνα)
Εκπρόσωπος Τύπου Γραφείου                  (+30) 6973 699 886  (κινητό)
Ενημέρωσης του ΕΚ στην Ελλάδα           (+33) 3 881 73822    (Στρασβούργο)
e-mail : constantinos.tsoutsoplides@europarl.europa.eu

ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Λεωνίδας              (+30) 210 32 71 011 (Αθήνα)
Επικεφαλής Γραφείου Ενημέρωσης         (+30) 6943 100 303  (κινητό)
του ΕΚ στην Ελλάδα                                  (+33) 3 881 74356    (Στρασβούργο)
e-mail : leonidas.antonakopoulos@europarl.europa.eu

Δείτε εδώ την διαδικτυακή Τηλεόραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:
www.europarltv.europa.eu/
Επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Γραφείου μας:  www.europarl.gr/

Με την Συνθήκη της Λισαβόνας, σε ισχύ από τη 1η Δεκεμβρίου 2009, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέκτησε νέες σημαντικές νομοθετικές εξουσίες. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συναποφασίζει πλέον με το Συμβούλιο των Υπουργών στο σύνολο, σχεδόν, της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών στους τομείς της γεωργίας, της μετανάστευσης, της ενέργειας καθώς και στην κατάρτιση του προϋπολογισμού της Ε.Ε.. Ως το μόνο θεσμικό όργανο το οποίο εκλέγεται απευθείας από τους πολίτες της Ένωσης, το Ε.Κ. διασφαλίζει ότι η Ε.Ε. λογοδοτεί στους πολίτες της, με την ενίσχυση της συμμετοχής των Ευρωβουλευτών σε σημαντικές αποφάσεις όπως η κάλυψη αξιωμάτων σε κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

@EP_Hellas@EP_Hellas        EP_Hellas www.facebook.com/GrafeioEurwpaikouKoinovoulioustinElladaPage